sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘WIE ZIJN WE’? IS DE VRAAG

leave a comment »

Twintig dagen na het aanrandingsgeweld in Keulen hebben meer dan 750 vrouwen aangifte gedaan. Driehonderd aangiftes betreffen seksuele delicten. De andere zijn gerelateerd aan diefstal en/of lichamelijk letsel. De politie heeft 23 verdachten, onder wie 10 asielzoekers, in het vizier. De daders zouden vooral van Noord-Afrikaanse en Arabische afkomst zijn.

Woedend zijn we, en dat zullen we nog wel een tijdje blijven. De immigratie-expert, prof. dr. L. Lucassen, kan nuanceren wat hij wil, tegen het gezonde verstand van Jineks gasten, van de Marianne Zwagermans en andere experts op alle gebied, kan ook hij niet op. Het verzet tegen de vluchtelingen neemt toe, en wordt harder. Geert Wilders staat torenhoog in de opiniepeilingen.

Dus piekert de VVD zich suf over de vraag, hoe de verloren stemmen terug te winnen. Misschien komt de partij van Mark Rutte, Halbe Zijlstra, Edith Schippers en Klaas Dijkhoff wel op het idee om te breken met coalitiepartner PvdA.

Al met al zijn we over ‘Keulen’ nauwelijks wijzer geworden. Drie weken later gaat het in dit land over gelijk en ongelijk. Over culturele verschillen en testosteronbommen. Over groot- en kleinschalige opvang. Over draagvlak en inspraak. Over de invloed van de media, de ontkenning van de feiten, het aanwakkeren van angstgevoelens. Schengen zou in gevaar zijn.

Over van alles gaat het dus, behalve over de vluchtelingen. “Wie zijn we”? is de vraag die dagelijks langs komt.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

January 20, 2016 at 12:18 am

Posted in Column

Tagged with , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: