sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

GEEF VLADIMIR POETIN DE TIJD

leave a comment »

Dus is Vladimir Poetin verantwoordelijk voor de moord op zijn voormalige KGB/FSB-collega Alexandr Litvinenko, nu 10 jaar geleden. In Londen, nog wel. Waarmee nog maar eens een keer gezegd, de Russische president is een dictator van het gebruikelijke soort. Onderscheidt zich in niets van beruchte voorgangers als Stalin, Hitler, Mussolini. Je zou ook Mao Zedong, Saddam Hoessein, Anwar al-Assad of Robert Mugabe kunnen noemen.

Toegegeven, het rapport-Owen bevestigt slechts de vermoedens over de moord op Alexandr Litvinenko die in 2000 zijn land ontvlucht was omdat de grond hem als criticus van de Russische president te heet onder de voeten was geworden.

Maar als een gerespecteerde Britse jurist geen twijfels heeft en een voormalige officier van de Russische geheime dienst zich geen illusies maakte, wie zijn wij dan wel om aan het oordeel te twijfelen? Was Litvinenko’s vriendin, de journaliste Anna Politkovskaja, ook al niet vermoord?

Maar Stalin, Hitler, Mao. Zo erg is het toch niet? Leg de Russische president vooral niets in de weg. Laat hem begaan. Geef hem de tijd. En bedenk dat Vladimir Poetins carrière als sterke man begint met drie bomaanslagen in Moskou die meer dan 300 flatbewoners het leven kostte, direct gevolgd door een oorlog tegen het weerspannige Tsjetsjeniё.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

January 23, 2016 at 12:23 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: