sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HIJ SNAPT NIETS VAN HOLLANDSE ZIEL

leave a comment »

De kranten mogen het moeilijk hebben, hij heeft een baan met statuur, is alweer 5 jaar de hoofdredacteur van het NRC Handelsblad, Peter Vandermeersch. Op gezette tijden zit hij aan bij De Wereld Draait Door waar zijn enthousiasme, passie, marketingdrift wel eens met hem op de loop plegen te gaan.

Vandermeersch is van Belgische komaf. Misschien is het dat. Wat is er aan de hand? Welnu, vermoedelijk meende de hoofdredacteur van het NRC Handelsblad op de site leuk te moeten doen. Ons Nederlanders nog eens in te wrijven dat niet wij, maar zij zich geplaatst hebben voor het Europese kampioenschap voetbal dat van 10 juni tot 10 juli plaatsvindt in Frankrijk.

“Het wordt geen leuke maand voor de Nederlanders. Immers, zij zijn er niet bij. En voor wie moeten zij dan supporteren”? vraagt Vandermeersch op de NRCsite, om zelf het antwoord te geven. “Alleen de Belgen blijven over, de meest Nederlandse ploeg want zij weten al zeker op 10 juli in de finale te staan”.

Verwijst Vandermeersch hier naar de arrogantie van die Ollanders? Of doet hij aan een typisch staaltje Belgische zelfspot? Geen idee. Maar de hoofdredacteur vergeet één ding: Wij zijn Europees kampioen geweest, hebben drie WK-finales en twee halve finales gehaald.

Maar bovendien, Vandermeersch geeft een brevet van onvermogen af. Snapt in elk geval niets van de Hollandse ziel. Immers, in juni/juli gaan de Nederlanders lekker op vakantie. Verder zal het ze een zorg zijn. Belgiё mag winnen, maar Duitsland ook, en Engeland zou wel een keertje leuk zijn.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

February 1, 2016 at 12:28 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: