sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET KAN FOUT AFLOPEN, OF GOED

leave a comment »

Het is een heus gevecht, in Amerika, in Europa, in Spanje, Frankrijk, Nederland. Waar niet eigenlijk vechten de maatschappelijke elites tegen boze burgers die verandering willen? Met als gevolg, een enorme onzekerheid.

Zo geeft de verkiezingsuitslag in de Amerikaanse staat Iowa nauwelijks aanknopingspunten voor het verdere verloop van de voorverkiezingen. Ted Cruz en Hillary Clinton wonnen. De enige conclusie is dat zowel in de Republikeinse als de Democratische partij de outsiders op voorsprong staan.

In Spanje heeft premier Rajoy van de conservatieve Partido Popular het initiatief van de formatie uit handen moeten geven. Het is nu aan de socialist Sanchez om een nieuwe regering te vormen. Wellicht maakt Sanchez meer kans om de nieuwkomers van Podemos en Ciudadanos in beweging te krijgen. Maar voor hetzelfde geld moeten nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven

In Duitsland rukt de AfD, Alternative für Deutschland gestadig op. Recente peilingen waarderen deze rechtse stroming op tenminste 10 procent. Marine Le Pen van het Front National hoopt volgend jaar zelfs president te worden.

In Nederland loopt Geert Wilders zich alvast warm. De PVV-leider verwaardigde zich gisteren NOS-verslaggever Xander van der Wulp te woord te staan. De PVV doet het bijzonder goed in de peilingen. Wilders waarschuwt het land maar vast voor de revolutie als zijn PVV buiten de regering wordt gehouden.

Je zou het voortekenen kunnen noemen. Het kan verkeerd aflopen. Maar ook best goed.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

February 3, 2016 at 12:22 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: