sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘EEN LOSER’, ALDUS DE AMERIKA-KENNER

leave a comment »

Op Donald Trump als de 45ste president hoeft niemand zich te verheugen. Maar ook met Cruz, Rubio of de zoveelste Bush schiet niemand iets op. De Republikeinse partij heeft de wereld een oorlog in het Midden-Oosten opgedrongen, een economische crisis veroorzaakt en de afgelopen acht jaar niets anders gedaan dan president Obama het regeren onmogelijk te maken. De partij is rot, en die rot is tot in alle hoeken en gaten doorgedrongen.

Het is mooi dat de VS-adepten als Twan Huys en Charles Groenhuysen ons het feest van de democratie willen laten meebeleven. Hun enthousiasme zal aanstekelijk zijn. Maar van enige serieuze duiding is geen sprake. Je bent vóór Trump of tegen. Bewondert hem of hebt altijd wel gedacht dat hij een idioot is. En Hillary blijft de vrouw van Bill die maar één doel heeft, de eerste vrouwelijke president van het machtigste land van de wereld worden.

Donald Trump presteerde in Iowa teleurstellend. Dat wil zeggen, hij heeft niet gewonnen, bleef achter bij de verwachtingen. “Een loser”, schrijft weer een andere Amerika-kenner, Frans Verhagen op zijn site, http://www.meiguo.nl.

Ted Cruz mag in Iowa gewonnen hebben, met Marco Rubio heeft het Republikeinse establishment nu een stevig ijzer in het vuur, een man die goed ligt in de partij, in Wall Street, en ook nog eens belooft Obamacare en het homohuwelijk op de schoothoop te gooien.

Maar Trump zou Trump niet zijn als hij zomaar het moede hoofd zal buigen. Een jaar campagne gevoerd, een jaar Amerika op stelten gezet, de media misbruikt. Zo’n man laat het bij een eerste tegenslag niet zitten. “Cruz heeft vals gespeeld. De kiezers voorgelogen”, klaagt de vastgoedmiljardair alvast. Gooit er nog een tweet achteraan waarin hij eist dat de verkiezingen in Iowa of worden overgedaan, of ongeldig verklaard.

Ach, verrassend is het allemaal niet. In de Republikeinse partij is nu eenmaal alles geoorloofd om de tegenstander de loef af te stelen. Leugens, bedrog, fraude, grote pakken geld horen daarbij. De laatste die daar verbaasd over kan zijn, is een Amerikaanse vastgoedmiljardair.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

February 4, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: