sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

IETS MET DE TWEEDE WERELDOORLOG

leave a comment »

Wouter Bos heeft het land al meermalen verrast. Rond de eeuwwisseling verscheen dit prominente PvdA-lid als een meteoor aan het politieke front. Om de hoogste podia te beklimmen. Het scheelde niet veel of hij was zelfs premier geworden. Toen verdween hij even plotseling als hij gekomen was, maar niet nadat hij De Bank voor de ondergang had behoed.

Misschien heeft Bos het allemaal zo slecht nog niet gedaan hoewel een fiks aantal belastingbetalers zich na 7 jaar ietwat bekocht voelt. Hoe het zij, in september 2012 was hij er weer. Formeerde met collega Henk Kamp het kabinet-Rutte II. Wouter Bos bracht ook het kwartetspel in dat zo’n belangrijke rol speelde bij de verdeling van de departementen. Intussen blijkt het kabinet toch maar een blijvertje. Dat wil zeggen, het kan elke dag vallen, maar het kan ook de rit uitzitten.

Intussen is Wouter Bos de baas van het VU medisch centrum. Bovendien heeft hij een column in de Volkskrant. Gisteren schreef hij dat Nederlanders niet zo flauw moeten doen. Gewoon hun toestemming via het burgerservicenummer geven voor het koppelen van hun gegevens, ziektes, familiegeschiedenis, inkomen, werk en wat niet al voor het hogere doel. Waarom de Nederlanders dat niet willen, is Wouter Bos een raadsel. Iets met de Tweede Wereldoorlog, veronderstelt hij. Ach.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

February 5, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: