sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

TUSSEN OR EN GEMEENTERAAD IN

leave a comment »

Het gaat dus om normen en waarden. Niet het geloof, niet eens zozeer het aantal zou het grote probleem zijn, maar de manier waarop de nieuwkomers tegen vrouwen, homoseksuelen aankijken. Bovendien hebben diezelfde nieuwkomers geen idee van democratie, gelijke rechten en het oplossen van problemen door overleg met respect voor het andere standpunt. Intussen azen ze wel op onze banen en huizen.

Reden genoeg om in zo grote getale onze voorkeur uit te spreken voor de grote blonde islamhater. En dan hebben we het niet eens over de mogelijkheid dat IS-strijders de AZC’s binnensluipen terwijl de testosteronbommen maar op één ding uit zijn, namelijk op het overweldigen van onze meisjes en vrouwen.

Laten we de problemen niet onderschatten. Jonge mannen van Noord-Afrikaanse en Arabische afkomst doen precies de foute dingen. Tegelijk staat vast dat het overgrote deel van deze groep weinig tot niets te maken heeft met de vluchteling die door oorlogsgeweld van huis en haard verdreven is.

Als het gaat om aanpassing aan onze normen en waarden is er dus genoeg te doen. Daarom, laat de bewoners van een AZC een vluchtelingenraad kiezen, compleet met een voorzitter en een vijftal assistenten. Deze vluchtelingen/asielzoekersraad kan de functie hebben van iets tussen de ondernemings- en gemeenteraad in. Mag voorstellen doen aan de Raad van Toezicht, als representant van de Nederlandse overheid. Mag eventueel naar buiten toe optreden.

Een overheid met voldoende zelfvertrouwen maakt zo de nieuwkomers wegwijs in het complexe maar o zo stimulerende Rijk van de Democratie en Gelijke rechten. Zonder valse beloftes te doen, zonder privileges te verlenen leren zowel de blijvers als de niet-blijvers niet alleen omgaan met de normen en waarden die er toedoen. Als het goed is, leren ze die ook waarderen. Al met al een win-winsituatie dus!
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

February 8, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: