sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

IN 2017 IS EVA STRALENDE EREGAST

leave a comment »

Helaas, ik was er niet bij. Maar de televisie-uitzending vergoedde alles. Als één van de 2.725002 kijkers heb ik werkelijk ongelofelijk genoten van het NTR-spektakel dat Twan Huys van Nieuwsuur ons voorschotelde. Kon me dan ook niet bedwingen. Na 40 onvergetelijke minuten op het puntje van mijn stoel, sprong ook ik op, klapte mijn handen stuk. “Mark, Mark, Mark, Hoera. Hoera. Fantastisch. Fantastisch. Geweldig”.

Het Correspondents’ Dinner in de Beurs van Berlage te Amsterdam moet voldaan hebben aan een onbedaarlijke behoefte die Twan Huys perfect heeft aangevoeld. Een bewijs te meer dat hij als correspondent zijn ogen in Amerika prima de kost heeft gegeven. Hier zat dit land op te wachten, op een premier in smoking die zichzelf kan relativeren. Zich bloot durft te geven ten aanzien van het doorgaans zo kritische journaille en een miljoenenpubliek. Even af te stappen van de immense wereldproblemen die hem zo vele slapeloze nachten bezorgen.

Een perfecte avond dus, die dankzij Twan uit het machtigste land de wereld is komen overwaaien. Alleen de arme cabaretier Dolf Jansen was een beetje een dissonant met zijn veel te harde linksachtige grappen. Voor hem klonk het applaus dan ook minder luid. Je zou het lauw kunnen noemen. Zelfs ving ik een voorzichtig boegeroep op. Maar de premier was in topvorm. Op precies het goede moment, legde de Ster van de Avond een troostende arm om Dolfs iele schouderwerk.

Geweldig, fantastisch, ongelofelijk was het Correspondents’ Dinner, eerste editie. Alle dromen van Twan kwamen uit. Het klaterende applaus, de spontane lach culmineerden dan ook in een staande ovatie. Een bewijs te meer dat het dankbare publiek in de Beurs van Berlage de 10e februari 2016 een van zijn betere avonden beleefde.

En dat terwijl je zou verwachten dat het Haagse journaille, de televisiebonzen, uitgevers, bekende Nederlanders en Gordon wel iets gewend zijn. Maar ’s avonds laat, bij Jinek, zaten de gasten nog helemaal stuk.

Alleen Eva, grootgegroeid in Amerika, was volkomen op haar gemak. Greep in elk geval de gelegenheid met beide handen aan om haar naam definitief te vestigen als de betrokken presentatrice van een talkshow. Gaf vrij baan aan de emoties die haar moeten zijn overvallen. Onophoudelijk schetterde haar stem de huiskamers in: “Fantastisch. Fantastisch. Fantastisch! Mark. Prachtig. Trots. Zoals hij het deed! Toppremier”.

Ah, ik voorspel. Volgend jaar is Eva de stralende eregast van het Correspondents’ Dinner.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

February 12, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: