sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EN DE WINNAAR HEET: GEERT WILDERS

leave a comment »

Dit keer had hij geen vluchteling nodig. Zelfs hoefde hij zich niet te verlagen tot een reactie, vèr over de grens. Hij kreeg het zo maar in de schoot geworpen. Weer twee, drie zetels erbij. En hij heeft er al zoveel. Om bang van te worden.

En de winnaar van deze week heet: Geert Wilders van de PVV. Natuurlijk, Mark stal de show in de Beurs van Berlage dankzij de onafhankelijke journalist Twan Huys die het wel een goed idee leek om de leider van de VVD een podium te geven.

Ongetwijfeld rekent ook de premier op een beloning van het volk. Want daar gaat het uiteindelijk om. Mark is politicus genoeg om dat toe te geven. Bovendien kan zijn partij wel een steuntje in de rug gebruiken. Maar premier of niet. Hij moest er wel iets voor doen.

Nee, dan Geert. Zeventig jaar bestaat de PvdA. “Een mooie gelegenheid om cadeautjes uit te delen”, moet voorzitter Hans Spekman bedacht hebben. Dus noemde hij Geert een gevaar voor de democratie. Nou ja, met zo’n kans weet de Grote Blonde Prijsschieter wel raad. En was dat nog niet genoeg, komt er een PvdA-tweet met een doodswens uit Katwijk langs.

Arme, arme Geert. Hij heeft het al zo moeilijk. Is nooit alleen met die beveiligers om hem heen. Dat het volk het maar weet.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

February 13, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: