sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

TOEN RECTIFICEERDE DE TELEGRAAF

leave a comment »

De Telegraaf, de Krant van Wakker Nederland, plaatste zaterdag foto, Facebookpagina, naam en woonplaats prominent in de krant. “Dit is hem dan, de onverlaat die het bordje Kenneth NSB vasthoudt. De hooligan die Feyenoorddoelman Kenneth Vermeer als een verrader beschouwt. Want van Ajax naar Feyenoord gaan, mag nu eenmaal niet”.

Na het Correspondents’ Dinner was het akkefietje in de Arena van vorige week zondag het gesprek van de week. Wie niet, sprak schande van het gedrag van de Ajaxsupporters in vak 410? Logisch ook de woede van goedwillende supporters over de lieden die op het Dartsfestijn in Engeland meenden zich solidair te moeten verklaren met vak 410.

De Telegraaf stelt zich normaliter op als vertolker van het grote fatsoen. Chef Sport Valentijn Driessen herinnerde eraan. “De hooligans zijn geen supporters. Die willen alleen rotzooi trappen. Die lui die dit doen, kunnen niet denken. Hebben een verstandelijke beperking, en dan beledig je nog de mensen met een verstandelijke beperking”.

Waarbij aangenomen mag worden dat wat voor de Ajaxhooligan geldt, opgaat voor diens Feyenoordcollega. Met andere woorden, de man van het bordje ‘Kenneth NSB’ is zijn leven niet zeker, ook al omdat het Telegraafbericht zich razendsnel verspreidde via de sociale media.

En toen moest De Telegraaf het bericht rectificeren. Waarmee die krant zich maar weer eens bewees als de journalistieke hooligan van het land.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

February 15, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: