sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

CAMERON ZIET HET AL VOOR ZICH

leave a comment »

“Ik zal vechten voor Groot-Brittanniё. En ik sluit alleen een deal die voldoet aan onze behoefte”. Zo tekende The Guardian op uit de mond van premier David Cameron vlak voor aanvang van de onderhandelingen met de EU-partners.

Blijft het Verenigd Koninkrijk lid van de Europese Unie? Of zoekt het de uitgang? is de vraag. Op voorhand lijkt een Brexit onvoorstelbaar, maar Cameron heeft de voorstanders nu eenmaal een referendum beloofd in de hoop het onderwerp van de agenda af te kunnen voeren.

Eerst moet de Britse regering tot een akkoord zien te komen met de Europese Unie. Heikele punten bij de onderhandelingen in Brussel zijn met name de sociale rechten van buitenlandse werknemers, de privileges voor de City en de eis om als niet-Euroland invloed uit te oefenen op wetgeving die de Eurozone betreft.

Om zijn gezicht te redden moet de Britse premier met zichtbare resultaten thuiskomen. “Maar”, rekent hij alvast zich rijk, “een Brexit kan de EU zich niet permitteren”. Ongetwijfeld ziet Cameron het helemaal voor zich: Als grootse overwinnaar zal hij zich na een zware Brusselse nacht in een ingelaste televisie-uitzending presenteren aan het dankbare volk. ”The EU is ours”, zal hij zijn rede noemen, en hoopt daarmee zijn vriend Rupert Murdoch en de tabloids een groot plezier te doen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

February 19, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: