sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HILLARY, DE GEDROOMDE KANDIDAAT

leave a comment »

De Democraten zijn er wel zo’n beetje uit. Hillary Clinton moet de 45ste president worden van de Verenigde Staten van Amerilka. Na de kiezers van South Carolina zal het Diepe Zuiden op Super Tuesday, 1 maart, zijn stem geven aan de vrouw van Bill, de 42ste president.
Waarmee de kansen van Hillary’s uitdager Bernie Sanders tot een minimum zijn teruggebracht. Een man van een dergelijke linkse signatuur is ook wel wat veel gevraagd voor de Amerikanen. Maar verovert de 68-jarige Hillary Diane Rodham Clinton in juli op de Democratische Conventie te Philadelphia echt de nominatie voor het presidentschap zodat zij de strijd kan aanbinden met haar Republikeinse tegenstander?

Wat in elk geval zeker is, dat de Republikeinen in de oud-senator van New York en oud-minister van buitenlandse zaken hun favoriete opponent zien. Hier dromen zij al bijna 20 jaar van, sinds de vermaledijde novemberdag in 1992 dat Bill George Herbert Bush na één termijn naar huis stuurde.

Alles wat de Republikeinen aan verdacht materiaal verzameld hebben, zullen zij naar boven halen, geholpen door Democraten die hun eigen redenen hebben om Hillary met waarheden te confronteren. En als het materiaal niet verdacht is, maken zij het wel verdacht.

De wereld zal smullen. Of die zelfde wereld ermee geholpen wordt? is de volgende vraag. Dit te meer omdat de Republikeinen zo hun eigen sores hebben en Donald Trump is daar maar één voorbeeld van.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

February 29, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: