sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

WAAROM ELITE ZO VAN STREEK IS

leave a comment »

Allesbeslissend is Super Tuesday niet, al kan Hillary Clinton de Democratische nominatie nauwelijks ontgaan en staat Trump er bij de Republikeinen met 7 overwinningen prima voor. En kijk, Volkskrantcorrespondent Michael Persson brengt de politieke agenda van Donald Trump.

Dan begrijp je pas goed waarom niet alleen de Republikeinse elite maar ook de Democratische zo van streek is en het allesbehalve zeker is dat het machtigste land van de wereld volgend jaar een vrouw als president heeft.

“Donald Trump”, meent Persson, “wil de Republikeinse Franklin D. Roosevelt worden. Trump belooft een Keynesiaanse economische politiek te voeren en flink te investeren in met name de infrastructuur. Bovendien wil hij de belastingen afschaffen, nee niet voor de rijken, maar voor de 75 miljoen inkomens lager dan 25.000 dollar”.

Trump vloekt dus in de Amerikaanse anti-overheidskerk. Is dat allemaal niet erg genoeg. In het artikel van de Volkskrantcorrespondent valt nog iets op. Want Michael Persson schrijft: “Die belastingingreep appelleert aan de witte onderklasse”. Nou wil ik veel geloven en het is een feit dat Trumps succes voor een belangrijk deel is gerelateerd aan boze blanke Amerikanen die nogal eens op de Grand Old Party stemmen. Maar geen belasting hoeven te betalen? Me dunkt, arme Afro Amerikanen en Latino’s moeten daar toch ook gevoelig voor zijn.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 3, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: