sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘DE KOGEL KWAM VAN LINKS’

leave a comment »

Maar weinigen kan het zijn ontgaan dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen in volle hevigheid zijn ontbrand. Met name de Republikeinse frontrunner, vastgoedmiljardair Donald Trump houdt vele gemoederen bezig. Hij roept ook grote emoties op. Logisch, want de man doet alles om te winnen en is niet te beroerd om extreme standpunten in te nemen. .

Nu kun je vóór of tegen Trump zijn. De vergelijking met Pim Fortuyn is al talloze malen gemaakt. Het zal de Amerikanen eigen zijn, maar de gevestigde machten reageren er nog heftiger dan zij in Nederland deden, nu 14 jaar geleden.

“Trump is een leugenaar, bedrieger, racist, een dictator. Eenmaal in het Witte Huis zal hij een gevaar zijn voor de vrede. Vijfennegentig conservatieve Republikeinen hebben een beroep gedaan op het gezonde verstand van de politici en de kiezers”. De beschuldigingen en verwijten komen van links, rechts en het midden.

Op 6 mei 2002 schoot Volkert van der Graaf Fortuyn dood. “De kogel kwam van links”, beweren Pims volgelingen nog steeds. Onzin natuurlijk, maar dat de critici bijdroegen aan een klimaat waarin de politieke spanningen tot grote hoogte opliepen, staat buiten kijf.

Het zal verbeelding zijn. Noem het bijgeloof. Maar de emoties rond presidentskandidaat Donald Trump voorspellen niet veel goeds.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 5, 2016 at 12:30 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: