sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DEBAT OVER HET ASSOCATIEVERDRAG

leave a comment »

Dat het referendum over het EU-associatieverdrag met Oekraїne een farce is, bleek gisteren maar weer eens bij het opinieprogramma Buitenhof toen initiatiefnemer Thierry Baudet (tegen) en Rob Riemen (vóór) de degens kruisten onder de bezielende leiding van presentator Paul Witteman.

Het was wel een grappig debat waarin Rob Riemen direct fel van leer trok tegen Baudet. De directeur van het Nexus Instituut dat zich bezighoudt met de beschavingsgeschiedenis van Europa, noemde zijn opponent een antidemocraat, een nationalist en een onbenul. Hij ziet de Europese Unie als een garantie voor de toekomst terwijl de oude natiestaat Europa niets anders dan ellende heeft gebracht.

Baudet erkende weinig op te hebben met de Europese Unie in de huidige vorm omdat zij in strijd is met de culturele diversiteit die Europa tot Europa maakt. Hij stelde dat de pogingen om van de EU een federatie te maken, gedoemd zijn te mislukken zoals de geschiedenis al zo vaak heeft aangetoond, en verwees daarbij naar de pogingen van Napoleon en Hitler.

“Laten we het over jet associatieverdrag met Oekraїne hebben”, probeerde Witteman, en keek daar tamelijk wanhopig bij. Maar Riemen was niet te temmen, en Baudet liet zich opnieuw kennen als de beroepsintrigant die de EU een mes in de rug wil steken.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 7, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: