sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

PRÖPPER, DE PIRLO VAN EINDHOVEN

leave a comment »

Nog twee weken, op zondag 20 maart, 16.45 uur. De spanning neemt toe. De Koude Oorlog is begonnen. Voor- en tegenstanders maken zich op voor de wedstrijd die belooft zinderend te zijn, het Philipsstadion op zijn grondvesten te laten trillen. Sowieso ontploft de stad als PSV en Ajax tegen elkaar in het strijdperk treden.

De trainers van beide clubs hebben een ongekend niveau. De sterren stralen nu al, en zijn druk doende de schoentjes glanzend glimmend te poetsen. Rasajacied Davy Klaassen steekt in grootse vorm. Richedley Bazoer zou een kandidaat voor FC Barcelona zijn. De Duitse Libanees, Amin Youness, zou er zomaar twee in het doel van de tegenstander kunnen draaien, terwijl Jasper Cillesen zich heilig heeft voorgenomen om alle discussie te smoren. Hij, en hij alleen, is de beste doelman van het land.

Maar de andere kant, ook niet mis. Met Jeroen Zoet beter dan Messi. Jeffrey Bruna, de rots in de branding, Andres Guardado, de spelverdeler en grote man van het team. Met Luuk de Jong, aanvoerder van het spul, vechtjas, aanjager en doelpuntenmaker tegelijk. En Jetro! Vergeet Jetro niet!

Het wordt spannend dus. Bondscoach Danny Blind wrijft zich de handen met zoveel klasse, zoveel talent waaruit hij mag putten. Een fantastische, geweldige strijd zal de twintigste maart ontbranden. De beste wint. De beste wordt kampioen. Maar heb je dat doelpunt gezien? Nu al staat vast dat één man alles in zich heeft de wedstrijd te beslissen. Davy Pröpper, de Pirlo van Eindhoven en dit knettergekke voetballand.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

March 8, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: