sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

PECHTOLD, DE REDDER VAN HET LAND

leave a comment »

Wat je ook van D66-leider Alexander Pechtold kan zeggen, een volhouder is hij wel. Linksom of rechtsom, hij heeft zich voorgenomen de redder van het vaderland te worden. Dus brengt hij nu het plan dat onderlinge tegenstellingen moet opheffen. Meningsverschillen elimineren, een einde maken aan de polarisatie. Om zo de mensen bij elkaar te brengen.

Een Nationaal Vluchtelingenactieplan, met geen adders onder het gras, en waarin iedereen genoeg van zijn gading vindt. Een eerlijk plan, zonder bijbedoelingen. Alexander Pechtold is er een meester in zoals hij in 2012 al bewees toen hij het PVV-gedoogkabinet van Rutte en Verhagen te hulp schoot. Over zijn schaduw heensprong, en nog tot een akkoord kwam ook.

Toch moet Pechtold teleurgesteld zijn in de Nederlandse mens. Want niet iedereen deelt de opvatting dat wat Pechtold goed vindt, goed is voor het land. Maar niet getreurd, de D66-leider blijft het proberen, over zijn eigen schaduw te springen en partijen bij elkaar te brengen.

Onbegrijpelijk eigenlijk dat de collega’s zo lauw reageren. Alsof ze staatsman Alexander Pechtold niet helemaal vertrouwen. Er hier en daar toch wat addertjes te vinden zijn.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 16, 2016 at 12:03 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: