sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

BENIEUWD OF AJAX WINTER OVERLEEFT

leave a comment »

Misschien ben ik daarom geen topsporter. Zoveel plezier het afgelopen jaar beleefd aan PSV. Prachtige wedstrijden meebeleefd in de Champions League. “Zo volwassen gespeeld”, loofde Willem Wissers in de Volkskrant. En Frits Abrahams sprong hand in hand met zijn vrouw van pure vreugde op de bank toen de Philips Sport Vereniging als eerste Nederlandse club in 9 jaar de poulefase had overleefd.

“Kansloos”, wist Willem van Hanegem zeker, voorafgaande aan de wedstrijd tegen de Spaanse topclub Atlético Madrid. Om een dag na de 0-0 toe te geven dat hij zich vergist had. PSV had het prima gedaan. Maar uitgeschakeld. Dat wel.

Toen versloeg Ajax de Philips Sport Vereniging club, in Eindhoven nog wel. Met 2-0. Verdiend. “Het zijn de mysterieuze krachten in de sport”, aldus de kenners. Volgens mij was PSV gewoon moe. “De pijp was leeg”, las ik een mooi cliché. “Mag niet kunnen”, aldus weer andere kenners. Van Hanegem haalde alsnog zijn gelijk. “Ze kunnen er niks van”. De Telegraaf vond het net goed. Volgens Valentijn Driessen hadden de PSV’ers een veel te grote mond opgezet.

Maar ach, ik denk het is sport. Je kunt winnen, verliezen of gelijkspelen. Dikke kans dat Ajax dit seizoen de titel haalt, voor de vierde keer in vijf jaar, en is daarmee verzekerd van deelname in de Champions League. Prima prestatie dus. Wel benieuwd of de Godenzonen erin slagen de winter door te komen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

March 22, 2016 at 12:20 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: