sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET RAADSEL, SALAH ABDESLAM

leave a comment »

Op 13 november vorig jaar reed hij zijn vrienden naar de Parijse plekken om toe te slaan. Dood en verderf te zaaien, angst aan te jagen, het leven te vernietigen dat hij met hart en ziel haatte. Om zich vervolgens uit de voeten te maken. Misschien bevielen de maagden niet die op hem wachtten. Misschien hoorde het bij het grote plan.

Wat de reden ook was, hij belde een vriend die hem terug naar Brussel bracht waar hij ervoer, hoe angst, verwarring en onzekerheid vruchtbare aarde vonden. Ze zochten hem, maar konden hem niet vinden. Toen pakten ze hem op.

Vier maanden lang hadden zijn vrienden hem verborgen gehouden. Mensen op wie hij rekenen kon en net als hij bereid waren hun leven te geven. Die desnoods hun leven lang pizza’s wilden eten als zij nog maar één keer een bomgordel tot ontploffing konden brengen.

Maar wat beweegt Salah Abdeslam uit Molenbeek? is nu de vraag die de veiligheidsexperts uit hun slaap houdt. Waarom heeft hij zich laten vangen? Zal hij praten en alsnog de geheimen van de Islamitische Staat openbaren? Of zal hij de inlichtingendiensten op dwaalsporen proberen te brengen? Misschien ziet IS in hem wel een ideale verdachte.

Hmm, Salah Abdeslam kan proberen inlichtingen prijs te geven in ruil voor strafverkorting. Misschien vindt hij het grappig zijn ondervragers zo lang mogelijk te tarten. Misschien ziet hij zichzelf als een ruilobject. Er is slechts één zekerheid. Voor sommigen zal het een geruststellende gedachte zijn. Voor anderen is het juist het tegendeel. Maar wie zichzelf tot twee keer toe de toegang tot het paradijs en 72 maagden ontzegt, moet ook voor radicale moslims een raadsel zijn.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 23, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: