sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EEN OORLOG MOET JE WINNEN

leave a comment »

De dag begon met een jeremiade over Brussel van Rob Wijnberg, de hoofdredacteur van het digitale platform De Correspondent. Alles is gezegd, meent hij, niet één maar honderd keer. De stellingen zijn ingenomen en er vinden louter schijndebatten plaats die mensen in hokjes plaatsen waar ze vervolgens niet meer uit kunnen. Moedeloos wordt hij ervan.

Want het is frustrerend om je steeds weer te moeten verdedigen omdat je heel voorzichtig poneert dat de islam niet de enige oorzaak is van het terrorisme. Dat de oorlogen die het Westen in het Midden-Oosten voert ook een rol spelen en wijzen op het grotere risico van een auto-ongeluk niet beoogt een aanslag te bagatelliseren, maar hem in het juiste perspectief te plaatsen.

Wijnberg is een filosoof, en bovendien vrij consequent. Toch komt zijn relaas wel erg dichtbij het zelfbeklag. Niet omdat hij ongelijk zou hebben. Maar omdat zijn gelijk voorbij gaat aan de harde werkelijkheid die geen ruimte heeft voor de nuance. Er is geen keus. Een oorlog moet je winnen, ook als het om terrorisme gaat.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

March 25, 2016 at 12:37 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: