sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

IN CLINTONKAMP LIGT PANIEK OP DE LOER

leave a comment »

Schrijf de Verenigde Staten nog niet af. Natuurlijk baart het optreden van de Republikeinse frontrunner Donald Trump zorgen die zich een weg door de Amerikaanse porseleinkast baant gelijk de spreekwoordelijke olifant. Met chaos, wantoestanden, ordinaire ruzies als gevolg.

Maar zorgen of niet, de buitenwereld smult ervan. De media hebben nog nooit zo opwindende verkiezingen verslagen. Intussen ontwikkelt zich de echte revolutie bij die andere partij, de Democraten. Natuurlijk ligt Hillary Clinton nog vóór, maar met de dag zullen zij en haar staf zich meer zorgen maken want uitdager Bernie Sanders lijkt toch echt op stoom gekomen.

Zo constateert de site FiveThirtyEight dat de74-jarige senator in de staat Wisconsin een voorsprong heeft genomen. Nate Silver acht Sanders nagenoeg kansloos. Toch moet de paniek in het Clintonkamp op de loer liggen, nu blijkt dat de steun van de jonge Afro-Amerikanen afkalft en zelfs Hillary’s thuishaven New York richting Sanders bijdraait.

Sanders kritiek op Wall Street en de sociale ongelijkheid krijgt meer en meer gehoor. Het is nog altijd te vroeg voor definitieve uitspraken. Maar het ondenkbare is al realiteit geworden: De Amerikaanse kiezers nemen een socialist zeer serieus.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 2, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: