sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EEN PROFESSOR HÈ, EEN EXPERT

leave a comment »

Er moet een reden zijn. Een feit is dat ouderen in Nederland op een politiek zijspoor zijn gezet. Overgeleverd aan de willekeur van de macht. Aan de goedertierenheid van anderen. Ouderen! Wat doen zij zichzelf aan? Hebben zij het te goed? Interesseert de politiek hen niet meer? Of zijn de kinderen hen dit keer te slim af geweest?

Natuurlijk leeft Jan Nagel en bestaat Omroep MAX nog. Zelfs acht Maurice de Hond op Peil.nl de politieke partij 50PLUS nog altijd goed voor 4 Tweede Kamerzetels. Intussen vindt het opinieprogramma Buitenhof het niet langer de moeite waard om politiek leider Henk Krol uit te nodigen voor een debat over korten op pensioen.

Vergelijk dat eens met de Verenigde Staten van Amerika dat één zeventiger en twee bijna zeventigers in de aanbieding heeft om volgend jaar het Witte Huis te betrekken. Ook in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zijn dergelijke lieden ruimschoots aanwezig.

Kom daar in Nederland eens om. Hoe het zij, de gevolgen zijn ernaar. Want dit gebeurt als je het leven geniet en de zaken aan anderen overlaat. Dan kan de vijftiger, prof. dr. Theo Kocken in Buitenhof te berde brengen dat een korting geen korting is maar minder winst.

Kockens redenering is aldus: “De levensverwachting van de oudere is sinds de invoering van het pensioenstelsel met 40 procent toegenomen. Dat betekent 40 procent méér krijgen dan verwacht. Indien het pensioen volgend jaar met één procent wordt gekort, rest dus een winst van 39 procent”.

Tsja, een professor hè, een expert op het gebied van riskmanagement. Breng daar meer eens iets tegen in. Toch beklijft het idee dat er iets niet klopt. Want als de oudere elk jaar 1 procent inlevert, levert hij uiteindelijk 40 procent in, exclusief de extra kortingen van de afgelopen jaren en het mislopen van de inflatiecorrectie. Toch?
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 4, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: