sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

TERUG NAAR DE NATIESTAAT

leave a comment »

Zou Thierry Baudet de Tweede Kamer in willen, om de Grote Leider van het land te worden zodra de gelegenheid zich voordoet? Of schept deze conservatief-intellectueel er meer plezier in om roepende vanaf de zijlijn zoveel mogelijk zand in de regeringsmachine te blijven stoppen en overal tegen te zijn waar Nederland als lid van de Europese Unie voor staat?

We zullen het zien. Intussen telt de initiatiefnemer van het referendum over het associatieverdrag met Oekraїne zijn zegeningen na het nee hoewel hij onmogelijk echt blij kan zijn met de wetenschap dat op 6 april nog geen 20 procent van de kiesgerechtigden ja of in elk geval niet-nee heeft gestemd.

Maar goed, het neekamp laat zich de zege niet ontzeggen, en Baudet al helemaal niet. De conservatief heeft bovendien grootse plannen. Hij wil namelijk de natiestaat terug die hij ziet als hoeder van de democratische rechtsstaat.

Dus is Nederland van Baudet nog lang niet af. De tegenstelling democratie en Europese Unie is trouwens het overdenken waard, en zelfs de grootste voorstanders van de EU weten dat het op diverse plaatsen stevig wringt. Interessant is ook het pleidooi voor hervorming van het politieke bestel omdat een systeem dat dateert van de 19e eeuw echt niet kàn.

Op de site Joop.nl reageerde ene Piet de Geus aldus: “Hilarische argumentatievoering voor een intellectueel die de nationale staat terug wil”. En dat is de reactie van de week, vindt de Krant met een Mening.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 9, 2016 at 12:19 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: