sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

MISSCHIEN IS HET WEL MEER!

leave a comment »

Misschien heeft minister Plasterk van binnenlandse zaken wat onhandig geopereerd. “Niet waar”, twitterde hij als reactie op het van corruptie verdachte eens zo prominente geroyeerde VVD-lid Jos van Rey die voor de rechtbank betoogde dat klankborden over burgemeestersbenoemingen de normaalste zaak van de wereld is.

Onhandig genoeg in elk geval om de verdediging een succesje te gunnen. Immers, een politicus mag zich niet met de rechtsgang bemoeien. Dus gaf de rechter Van Reys verdediging toestemming de minister van binnenlandse zaken als getuige op te roepen.

Minister Plasterk is van de PvdA. Gaat over burgemeestersbenoemingen, klankborden oftewel achterkamertjespolitiek. Al met al leek het de Volkskrant een goed idee de oud-voorzitter van D66, Wim Vrijhoef, een reactie te ontlokken via het rubriekje Newsbreak.

D66 staat voor openheid, transparantie en de gekozen burgemeester. Maar: “klankborden is heel gebruikelijk”, viel de oud-voorzitter Jos van Rey juist bij. De heer Vrijhoef kan het weten want hij heeft het aan den lijve ondervonden toen hij in 1997 burgemeester van Tilburg wilde worden. Helaas voor hem, kreeg toenmalig FNV-voorzitter en PvdA’er Johan Stekelenburg de voorkeur.

Is het misschien rancune die de heer Vrijhoef dreef? Maar bedenk dan dat de oud-voorzitter van D66 al twee jaar wethouder van de Gelderse gemeente Voorst is, hoewel hij in 2003 veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van 12 maanden voor verduistering van 600.000 euro. Dus misschien is het wel meer!
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 14, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: