sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ZE WAREN HET BEST WEL EENS

leave a comment »

Het was een boeiende discussie bij het opinieprogramma Buitenhof waar D66-promiment en senator Alexander Rinnooy Kan zondagmiddag de degens kruiste met de nieuwe voorzitter van de SP, Ron Meyer. Twee wereldbeelden schoven de huiskamer in.

Zo hield de liberaal Rinnooy Kan niet op zijn opponent de zegeningen van de globalisering onder de neus te wrijven. Want niet alleen heeft Nederland met zijn open economie daaraan zijn welvaart te danken. Diezelfde globalisering is verantwoordelijk voor de forse afname van de armoede in de wereld.

De socialist Meyer was niet onder de indruk. Het thuisfront baarde hem zorgen. De armoe mag in de wereld zijn afgenomen, het is wel relatief. Immers, het verschil tussen Rijk en Arm neemt almaar toe. En waar de rijken zich een steeds groter deel van de rijkdom weten toe te eigenen, worden de gewone burgers geconfronteerd met andere effecten van de globalisering zoals de toenemende concurrentie, de dalende lonen, de onmacht van de politiek ten opzichte van de financiёle sector.

Maar zowaar, toen puntje bij paaltje kwam, waren de liberaal Rinnooy Kan en de socialist Meyer het best wel eens. Beiden vinden dat werknemers fatsoenlijk betaald moeten worden.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 19, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: