sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EEN HELD DRUKT ZICH DUIDELIJKER UIT

leave a comment »

“Schijtlaarzen”, noemde de schrijfster, kunstenares, Charlotte Mutsaers haar collega’s Leon de Winter, Jessica Durlacher en Marcel Möring omdat ze gedreigd hebben de uitgeverij De Bezige Bij te verlaten. “Schijtlaarzen. Als je niet kan verdragen dat jouw uitgever een boek uitgeeft dat je niet gelezen hebt. Ga dan gewoon”!

Natuurlijk, een krachtterm ontschiet de beste wel eens. Dat de sociale media als Twitter de ideale uitlaatklep is voor lieden die anderen de huid vol willen schelden, is een gegeven. Wie niet? klaagt over het niveau op de sociale media.

Toch zullen sommigen zich erover verbazen dat een 70-jarige zeer gelauwerde vrouw, winnares van de PC Hooftprijs in 2010, lid van de Akademie voor de Kunsten, zich zo laat gaan omdat drie collega’s grote moeite hebben met de komst van de zeer omstreden overtuigde antizionistische activist Dyab Abou Jahjah. Zelfs heeft ze een goede raad. Want als de schijtlaarzen alias verzetshelden het niet kunnen opbrengen te vertrekken, moet De Bezige Bij hen er maar uit kukelen.

Waarom zo heftig? Waarom zo boos? Vindt Charlotte Mutsaers net als Abu Jahjah dat Israёl een racistische schurkenstaat is? Vindt ze de aanstelling van de columnist ook een verzetsdaad? Misschien is er een simpeler verklaring. Immers, de schrijfster is eind vorig jaar vertokken bij De Bezige Bij. Uit een interview met Vrij Nederland blijkt overduidelijk dat ze een stevig appeltje te schillen had met haar oude werkgever.

Hoe het zij, een beetje held had zich duidelijker uitgedrukt dan Charlotte Mutsaers deed.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 21, 2016 at 12:34 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: