sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET GROTE GELUK VAN SULTAN ERDOGAN

leave a comment »

Niet zozeer dat Recep Tayyip Erdogan dictator is, staat schrijfster/columniste Ebru Umar tegen als wel het feit dat hij vrouwen onderdrukt. Niet democratie, maar rechtvaardigheid staat bij haar voorop, vertelde ze de Volkskrant op 2 november vorig jaar. Ook begrijpt ze niet hoe iemand verkiezingen kan winnen als zij alleen maar mensen te spreken krijgt die hem weg willen hebben.

Dus schreef Ebru Omar in haar Metrocolumn over sultan Erdogan, de meest megalomane dictator die Turkije sinds 1923 gehad heeft en vergeleek Nederturken die beledigingen van de Grote Leider aangeven met NSB’ers.

Waarop de Grote Leider tot daden overging. Blijkbaar wist hij van Ebru’s zomerhuis in het vakantieoord Kusadasi dat ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Izmir ligt, en liet de gevaarlijke journaliste oppakken. Na een nachtje cel mocht ze weer naar huis maar de Turkse president staat erop dat ze zich tot nader orde ter beschikking houdt.

Speldenprikjes, plagerijtjes, armpje drukken, spierballen tonen als het moet. Ach wat kan Ebru Umar hem schelen. Mooi toch dat Jan Böhmermann zich niet buiten de deur vertonen kan. Het kan niet vaak genoeg worden gezegd, maar wat de lichtgeraakte Recep Tayyip Erdogan die droomt van Ottomaanse Rijken, de EU wil laten zien, is dat hij de sterkste is en de totale controle heeft. Heel gelukkig is de Grote Leider dan ook met de steun van zoveel landgenoten in den vreemde.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 25, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: