sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘FUCK DE KONING, FUCK DE KONINGIN’

leave a comment »

Tussen 2010 en 2013 zijn 10 Nederlanders veroordeeld voor majesteitsschennis. Vorig jaar nog wilde het Openbaar Ministerie een activist vervolgen omdat hij had geroepen ‘Fuck de koning, fuck de koningin, fuck het koningshuis’.

Met andere woorden, niet iedereen in dit fijne land is gecharmeerd van het Huis van Oranje. Iets dat ook tot uiting komt in het jaarlijkse enquête van Ipsos die constateert dat 65 procent van de Nederlanders vóór de monarchie is, zes procent minder dan vorig jaar. In 2008 zei 80 procent van de ondervraagden ja op dezelfde vraag, weer twee procent méér dan in 2013, toen Willem-Alexander als koning werd ingehuldigd.

Is er een verband? Hebben Nederlanders van Turkse afkomst een punt dat het optreden van de Grote Leider tegen de intrigante Ebru Umar niets met dictatuur of lichtgeraaktheid te maken heeft, maar alles met respect, fatsoen en goed leiderschap?

De feiten spreken in elk geval boekdelen. Afgezien van die paar opstandige Koerden dan, die enkele journalist die optekent wat hij ziet en de verdwaalde te zeer verwesterde intellectueel zijn immers alle Turken dol op de Grote Leider, Recep Tayyip Erdogan.

Het draagvlak is dan ook enorm. De vrijheid is een voorbeeld voor de rest van de wereld omdat zij past in de islam. De Grote Leider en zijn volgelingen delen een echte, warme doorvoelde liefde voor hun vaderland. Tsja, kom daar in Nederland eens om!
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 27, 2016 at 12:07 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: