sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ILJA PFEIJFFER DOET LUTHER BLOZEN

leave a comment »

Of Dyab Abou Jahjah nu een antisemiet is of niet, de pro-Palestijnse activist roept in elk geval verontrustend destructieve krachten op bij nogal erudiete mensen van wie je het niet verwacht. Nadat de hoofdredacteur van de kwaliteitskrant NRC Handelsblad Peter Vandermeersch en schrijfster Charlotte Mutsaers zich al lieten gaan, meende schrijver/dichter Ilja Pfeijffer er nog een schepje bovenop te moeten doen.

De lezer weet inmiddels dat uitgever De Bezige Bij Abou Jahjah een contract heeft aangeboden, in de wetenschap dat de activist als overtuigd antizionist niet alleen het bestaansrecht van Israёl betwist maar ook zijn afkeer van Joden de vrije teugel geeft.

Een aantal schrijvers van De Bezige Bij, onder wie Leon de Winter en zijn vrouw Jessica Durlacher, heeft protest aangetekend en gedreigd de uitgeverij te verlaten. “Censuur”, stelt Vandermeersch. “Schijtlaarzen”, scheldt de 70-jarige winnares van de PC Hooftprijs in 2012.

En nu voegt Pfeijffer zich bij dit illustere tweetal. Lees zijn column van 29 april, over Leon de Winter. “Hij is een fanatiek zionist en een radicale holocaustheuger, die vindt dat de joden vanwege toen het volste recht hebben om Palestijnen te vermoorden, …. een racist, die Arabieren als een minderwaardige mensensoort beschouwt die baarmoeders gebruikt als wapen tegen de joodse staat. Als alle joden zo zouden zijn als Leon de Winter, zou ik de redelijkheid gaan inzien van het antisemitisme”.

Was het maar een scheldkanonnade, een filippica richting een collega. Nee, het is meer. De schrijver/dichter koelt zijn woede op een Jood op een manier die Maarten Luther zou doen blozen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 30, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: