sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

VIER VÒÒR RUST, VIER ERNA

leave a comment »

Ajax landskampioen! Weinigen twijfelen daar nog aan. Scheidsrechter Makkelie moet zich er voorlopig niet vertonen, ze vinden het onverdiend, maar zelfs in Eindhoven hebben de supporters de vlag gestreken. Over de platte kar rept niemand meer.

Maar wat is dat nou? PSV is toch de betere ploeg die een groots seizoen heeft gedraaid en op een haar na de Spaanse topclub Atlético Madrid had uitgeschakeld. Verreweg de meeste ballen hebben de Eindhovenaren in het vijandelijke doel geschoten. De verdediging stond als een huis. Alleen waren er wat pechgevalletjes en buitenspeldoelpunten die nooit geteld mochten worden.

Poeh! Zes doelpunten hoeven de jongens van Phillip Cocu maar in te lopen. Vier in de eerste helft tegen PEC in Zwolle moet kunnen. Dan is het 4-0. Worden ze in Doetinchem toch een tikje bleek om de neus, ook al omdat de superboeren zich verdedigen als leeuwen tegen Klaassens, Milik en Gudelj.

Binnen tien minuten in de tweede helft peert Luuk er nog eens twee in , waarvan één met het hoofd. Ajax mag een strafschop nemen. Waarop de revelatie van het seizoen, Davy Pröpper, de Pirlo van de Lage Landen, zijn klasse toont, en ze in Eindhoven alsnog de platte kar tevoorschijn kunnen halen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

May 2, 2016 at 6:43 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: