sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HILLARY KAN NIET ZONDER BERNIE

leave a comment »

The New York Times koos al snel en zonder voorbehoud voor Hillary Clinton als de Democrate die het Witte Huis verdiende. Immers, de kandidate voor de Democraten had zich bewezen als senator voor de staat New York en als minister van buitenlandse zaken. Ze is zeer ervaren dus. Kent Washington van binnen en van buiten.

Intussen heeft Hillary Clinton de nominatie al bijna op zak. Ook Bernie Sanders’ overwinning in Indiana brengt daar geen verandering in. En niet dat Hillary nou zo populair is, want, te hard, te veel een opportuniste. Hoe zit dat met die e-mails nou precies”? Bill mag zij aan haar zijde weten, de 42ste president van de Verenigde Staten is in eerdere campagnes een ongeleid projectiel gebleken. Maar er is geen alternatief.

Toch is er een probleem, en niet zo’n kleintje ook, te weten, gebrek aan overtuigingskracht, aan enthousiasme. En dat probleem heet hindert haar meer dan Donald Trump, The Donald, het hoogst onberekenbare fenomeen dat de Grand Old Party aan het wankelen heeft gebracht.

Misschien klonk er daarom naast de complimenten voor uitdager Sanders toch ook een vleugje spijt door in het commentaar van de Times. Alsof de krant iets goed had te maken tegenover de 74-jarige senator die niet alleen zijn boodschap weet over te brengen, maar ook hoe zijn kiezers enthousiast te krijgen.

Maar ja, een ‘socialist’ in het Witte Huis komt niet óp in het denkraam van de Amerikaanse journalistieke establishment. Zelfs Paul Krugman maakte korte metten met de zijns inziens ondoordachte plannen. Voor Bernie maakt het niet uit. Hij gaat door in de wetenschap dat Hillary niet zonder hem kan.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

May 5, 2016 at 12:07 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: