sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

NRC IS ALLEEN MAAR ANTI-ISRAËL

leave a comment »

Op het internet circuleert een filmpje. Jongeren in PSV-shirt brallen een antisemitisch lied, ergens in een McDonald’s. Dus komen er woorden als Jood, SS en branden in voor. De Telegraaf besteedt er aandacht aan. Is het louter nieuws, een poging om de Ajax-rivaal in een kwaad daglicht te stellen? Of vindt de krant dat antisemitisme daadwerkelijk moet worden aangepakt?

Feit is dat niemand van McDonald’s optreedt. Geen passant die er iets van zegt. Er wordt gejuicht en gelachen. Immers, het gaat om Ajax waarvan de supporters zichzelf als Joden aanduiden, en heeft conform deze redenering niets met antisemitisme te maken.

Dat moge zo zijn, het massale gezang of dat nu in Eindhovens restaurant, in een Rotterdams café of op Utrechts en Groningse tribunes plaatsvindt, bewijst op z’n minst één ding. Het ontbreekt de zangers aan het minste greintje historisch besef.

Maar hoe kan het ook anders in een land waar een toonaangevende opiniemaker als het NRC Handelsblad aan eenzelfde euvel lijdt. Want niet alleen neemt de kwaliteitskrant een erkend Jodenhater in bescherming, hij maakt op 29 april ook nog eens ruimte vrij voor een antisemitisch schotschrift dat zijn weerga niet kent. Om vervolgens de aangevallen schrijver te beschuldigen van grof taalgebruik.

Natuurlijk werpt ook de krant het etiket antisemitisme verre van zich. Want zoals de voetbalsupporters anti-Ajax zijn, is het NRC Handelsblad anno 2016 alleen maar anti-Israёl.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

May 11, 2016 at 12:14 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: