sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ARNON GRUNBERG KIEST GEEN PARTIJ

leave a comment »

Natuurlijk trekt hij geen partij. Liever laat Arnon Grunberg zich leiden door een tot in het absurde doorgedreven cynisme. Dus hoeven de Bezige Bijschrijvers niet op zijn steun te rekenen inzake het conflict over het contract dat de uitgeverij met ene Abu Jahjah is overeengekomen.

Wat Grunberg in zijn Voetnoot van donderdag 12 mei wel doet, is het blootleggen van de principeloosheid, lees: hypocrisie, die de strijdende partijen parten speelt. Want, vraagt hij zich af, waarom stappen de schrijvers niet gewoon op? Of waarom verscheurt de uitgeverij de contracten met de opstandige schrijvers niet, en wel direct?

Kijk, en dat vind ik dan weer een ietsiepietsie hypocriet. Want Grunberg weet heel goed dat, enerzijds, Leon de Winter en Jessica Durlacher een prachtig huis in het chique Bloemendaal bewonen, samen met hun twee opgroeiende kinderen. Terwijl, anderzijds, De Bezige Bij de inkomsten goed kan gebruiken.

Kortom, de hypotheek moet betaald worden. Het voortbestaan van een onderneming is in het geding, en voor de Arnon Grunberg die uit de Voetnoten te voorschijn komt, zijn dat zaken die best wel belangrijk zijn.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

May 13, 2016 at 12:05 am

Posted in Column

Tagged with ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: