sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ÓP, NAAR DE DERDE OP EEN RIJ

leave a comment »

Natuurlijk was het een geweldige apotheose, een meer dan waardige afsluiting van het voetbalseizoen 2015-2016. PSV landskampioen, Ajax een goede tweede. En natuurlijk heb ik gezien hoe het land dit feit meende mee te mogen vieren.

“Helemaal niets in Amsterdam”, schreeuwde de burgemeester van Eindhoven zich maandag op het Stadhuisplein de keel schor. Tienduizenden gingen daar nog vele decibellen overheen, met volledige instemming van voetbalminnend Nederland min Amsterdam dat 24 uur eerder een genot van extreem hoog niveau ervoer toen De Graafschap het voor Ajax fatale gelijkspel over de eindstreep duwde.

Die keurig door de FOX Sports-camera’s geregistreerde vreugde, die blijdschap, is in Amsterdam slecht ontvangen, bleek al in het NOS-programma Studio Voetbal. Dus haalden de makers hun gram. “Schandalig. Calimero-gedrag”, reageerde het panel.

Maar dat is alweer een week geleden. Verschijnt vrijdag op de website van het NRC Handelsblad een artikel van schrijver, journalist, columnist Auke Kok, getiteld, ‘Wie geen fan van Ajax is, haat Ajax’.

“Dit kan alleen satire zijn”, dacht ik. Maar na lezing weet ik dat zo net niet meer. Hoe het zij, in Eindhoven redeneren ze zo: “Wij zijn de beste van het land. Leuk feestje gehad. Aan het werk, mensen. Óp, naar de derde op een rij.”
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

May 14, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: