sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET IS ALLEMAAL VAST WAAR

leave a comment »

Helemaal begrijpen doe ik ze nooit, de correspondenten, schrijvers, experts, een verdwaalde zakenman die vaak jarenlang in Rusland verblijven. Een enkeling heeft er zelfs een huis laten bouwen, is getrouwd en werkelijk dol veel van het land en de mensen gaan houden.

Luister naar Peter Waterdrinker, David Jan Godfroid, Wierd Duk, Peter d’Hamecourt. Nee, ze zijn niet blind voor de fouten van de Russen, ze onderkennen de corruptie en de autoritaire regeringsstijl van het Poetinregime. Maar voortdurend heb ik het gevoel dat de waarheid in het midden ligt.

Dat Karel van het Reve tot heel andere conclusies kwam. Nou ja, het was de Koude Oorlog, het ging over het communisme. Maar wij zouden op z’n minst moeten inzien dat het optreden van Poetin een reactie is op een periode van zwakte na de ineenstorting van het Sovjetimperium. Een periode waarvan het Westen op ontoelaatbare wijze misbruik van heeft gemaakt door Oost-Europa bij de NAVO te betrekken en Russische gevoeligheden volstrekt te negeren, bijvoorbeeld wat betreft De Krim of Oekraїne.

Het is allemaal vast waar. Aan de toekomst voorspellen, waag ik me niet. Zelfs laat ik de vraag waarom Rusland recht op invloedssferen heeft, maar even in het midden. Punt is dat van een dictator die zich omringt door een kleine kliek, die zijn politieke vrienden miljarden toeschuift, buurlanden binnenvalt, tegenstanders van het leven berooft, toch echt weinig goeds valt te verwachten.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

May 18, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: