sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

TUNAHAN KUZU KAN LACHEN

leave a comment »

“Wij zijn allemaal Nederlanders. Nederland is van ons allemaal. Het gaat om de verbinding”. Zo bezien, lijkt het een goede zet van de politieke beweging DENK om presentatrice, columniste en DWDD-tafeldame, Sylvana Simons aan te trekken.

De leden van het eerste uur, de PvdA-afvallige Kamerleden, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, zijn van Turkse afkomst. Eerder had zich ook al Farid Azarkan van het Marokkaanse Samenwerkingsverband aangemeld. Wie weet, maakt DENK daarmee de toezegging waar van een partij die voor iedereen open staat, voor moslims, christenen, Joden, autochtonen, allochtonen, gelovigen en niet-gelovigen.

Vermoedelijk willen de twee afvallige PvdA’ers het draagvlak verbreden met het aantrekken van Sylvana Simons die van Surinaamse afkomst is. En dat lijkt geen overbodige luxe, al is het maar omdat DENK zich niet bij alle Nederlanders geliefd heeft gemaakt.

Sommigen zien in Kuzu en Öztürk zelfs de lange arm van de Turkse president Erdogan omdat de twee mannen weigeren diens optreden te veroordelen, of het nu gaat om de Duitse cabaretier Jan Böhmermann en Ebru Umar of om het gevangenzetten van journalisten. Zij spreken van een duidelijk geval van selectieve verontwaardiging.

Immers, ook in Nederland treedt de rechter op als het staatshoofd beledigd wordt. En toegegeven, DENK is hierin redelijk consequent. Zelfs ontdekten de kijkers van De Wereld Draait Door en bewonderaars van Lucky tv dat de doorgaans nogal somberachtige Tunahan Kuzu hartelijk lachen kan, en wel om Willy’s vertolking van koning Willem-Alexander. “Grote klasse”, prees hij.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

May 19, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: