sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

SJAAKIE SWART HEFT GLAS ALVAST

leave a comment »

Soms worden besluiten genomen, en heb je 24 uur nodig om bij te komen. Het genie straalt ervan af, het is polderen in de allerhoogste graad van de perfectie. Het is slikken of stikken. Aan alles is gedacht, voorstel is overwogen, heroverwogen en vervolgens van a tot z dichtgetimmerd.

Uiterst content moeten de bestuurders van de KNVB zijn geweest. Eredivisieclub FC Twente, landskampioen 2009/’10, raakte zijn licentie kwijt, waarop een nieuwe werd verstrekt. Zodat hij volgend seizoen in de Jupiler League weer verder kan. Nodig, want het bestuur had fraude gepleegd, valsheid in geschrifte, gerommeld met contracten, en wat niet al.

Een zware straf, met perspectief. Hoe geniaal kun je zijn. Directeur Bert van Oosterhout telde al zijn knopen. Een lintje is wel het minste waarop hij rekent, een extra bonus is zeker. En wie weet, kan hij Michael van Praag opvolgen als die bij de UEFA is uitgediend.

Maar dan, eenmaal uitgedroomd, blijkt het voorstel van de Koninklijke gelijk een neutronenbom. Niks dankbaarheid, laat staan stille bewondering. Woedende reacties storten zich over de Zeister bossen uit. Twente tekent beroep aan, teleurgesteld, ontgoocheld, ziedend. De spelersraad snapt er niets van. De Jupiler League pikt het niet. NAC en Go Ahead Eagles voelen zich besodemieterd.

Waarop De Telegraaf constateert dat niet PSV maar Ajax landskampioen is, en de godenzoon, Sjaakie Swart, het gelijk van de grote Marco van Basten bevestigt. Hij heft het glas, viert het feest alvast. Kent geen twijfel. Geeft het voorbeeld. Want alleen de echte kampioen strijdt door, als het moet tot vèr na het eindsignaal.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

May 20, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: