sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ÉÉN WEDSTRIJD HEEFT MAX GEWONNEN

leave a comment »

Hoe werkt dat nou precies? Één wedstrijd heeft de 18-jarige Formule 1-coureur Max Verstappen gewonnen. Waarna tout Nederland hem per ommegaande aanwees als de erfgenaam van de grootste Nederlander aller tijden, Johan Cruyff. Een sportman die hooguit één maal per eeuw gebaard wordt, in hetzelfde land tenminste.

Fantastisch, geweldig, onovertroffen interview natuurlijk met de Jeroen Pauw waarin het merk Red Bull goed naar voren kwam en Max zich presenteerde als de perfecte sportman, zoon. Hij zou ook helemaal niet arrogant zijn.

Maar goed, als Max Verstappen al de grootste Nederlander is, hoe zit het dan met Dafne Schippers, wereldkampioene op de 200 meter 2015 en opvolgster van viervoudig Olympisch kampioene Fanny Blankers-Koen, Londen 1948? Hoe moeten we haar inschatten? Is zij een minder grote Nederlander dan Max? O jee, ze is een vrouw.

Laten we het daarom over de 28-jarige Steven Kruijswijk uit het Brabantse Nuenen hebben. Nee, hij heeft de Ronde van Italiё nog niet gewonnen. Een inzinking blijft mogelijk, een ongeluk zit in een klein hoekje, Italianen zijn sowieso niet te vertrouwen. Niettemin schatten de kenners zijn kansen hoog in. Steven Kruijswijk kan zo maar de eerste Nederlander zijn die de roze trui naar huis brengt. Het zou een grootse, een reuze, unieke prestatie zijn.

Toch vreemd dat de titel, Grootste sportman van de 21ste eeuw’ vergeven is aan een jongeman die zegge en schrijve één autorace gewonnen heeft.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

May 24, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: