sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

IN ELK GEVAL STOND ER EEN TEAM

leave a comment »

Nee, Danny Blind is niet plotseling een goede trainer. Zijn assistent Dick Advocaat heeft kwaliteiten, maar een oog voor creativiteit hoort daar niet bij, en collega-assistent Marco van Basten zal zijn kritiek op het Nederlandse voetbal niet zomaar hebben bijgesteld.

“Ze kunnen er niks van”, liet Van Basten onlangs optekenen het blad Voetbal International. Wim van Hanegem deed er in het AD nog een schepje bovenop. Gisteren nog wist de voormalige sterspeler van Anderlecht, Jan Mulder, zeker dat het tenminste 10 jaar zal duren voordat Nederland weer een woordje meespreekt. “Tenminste, als het de lessen van de voetbalwereld ter harte neemt”, twijfelde hij hardop voor de Belgische televisie.

Toch gloort er enige hoop na een gelijk spel en twee overwinningen op teams die zich wel hebben geplaatst voor het Europese Kampioenschap in Frankrijk. IJzer met handen breken, mag er voorlopig niet inzitten, de trouwe kijkers hebben voorzichtig kunnen genieten van een ijzersterk verdedigingsblok. Er was een spits die doelpunten maakte. Er stond in elk geval een team. Wie weet, is het voldoende om de kwalificaties door te komen en de eindronden van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland te bereiken over twee jaar.

Horen we er weer bij. Hoeven we ons niet te schamen. Ons niet te laten vernederen door de Belgen die geloven dat Jan Mulder een kenner is. Mogen wij als één grote Oranjezee meedeinen op het voetbalmiljardenbal waar corruptie, zelfverrijking, matchfixing, doping, etcetera, zo welig tieren.

Het Nederlands elftal mag dan in een dipje zitten. Veel zorgelijker, veel schadelijker is de richting die de voetbalwereld in zijn totaliteit is ingeslagen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

June 6, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: