sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET IS GEEN GOK, WEL PREMATUUR

leave a comment »

De druk neemt onhoudbare vormen aan. Het persburau AP durft het aan om Hillary Clinton voldoende stemmen toe te rekenen. Intussen bidt, smeekt en dreigt alles wat te maken heeft met het partij-establishment de 74-jarige Bernie Sanders het bijltje erbij neer te gooien. Zijn nederlaag te erkennen zodat Hillary zich als eerste vrouw kan presenteren als de Democratische kandidaat voor het 45ste presidentschap van de Verenigde Staten van Amerika.

Maar Sanders vecht door. Californiё zou hem goedgezind zijn. Bovendien rekent AP met discutabele cijfers omdat Hillary Clinton formeel niet beschikt over de vereiste 2383 stemmen en die ook niet zal halen voor de Conventie in Philadelphia.

Toch is AP’s prognose geen gok omdat de toezeggingen van de supergedelegeerden Hillary Clinton wel degelijk over de drempel hebben getild. Maar dan nog is het afwachten geblazen of een aantal niet op andere gedachten komt.

Geen gok dus. Maar wel prematuur en niet zonder risico’s. Te onvoorspelbaar is de verkiezingsrace tot nu toe om het lot in eigen handen te nemen. Er liggen nog obstakels op de weg. Denk aan het onderzoek naar Hillary’s emailpraktijken.

Hillary Clinton heeft de Democratische presidentskandidatuur kandidatuur voor het grijpen en een grote kans om president te worden. Wat AP doet, is handelen uit berekening, proberen het proces te sturen om een doorbraak te forceren.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

June 8, 2016 at 12:07 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: