sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET IS KAFKA, HEEL ERG KAFKA

leave a comment »

Het is Kafka. Het is absurd, ridicuul. Het klopt gewoon niet. We laten onze manier van leven niet afpakken, is het excuus. Maar: “The games go on”, beval IOC-president, Avery Brundage al in 1972. Niets kon de Spelen tegenhouden, en al helemaal niet de dood van 11 collega’s. Niets kan de sport tegenhouden. De belangen zijn te groot. Of moordenaars nu hun machinegeweren leegschieten, kelen doorsnijden of niet, ook de Sportzomer gaat door.

Jeroen Smit, schrijver en oud-hoogleraar journalistiek, haalde dinsdag zijn gram in het Mediaforum op NPO 1. Hij stelde dat de verhouding tussen sport en nieuws volledig uit het lood is geschoten. “Het is voetbal als amusement, voetbal, voetbal en ook nog wat nieuws dat langskomt”, klaagde hij.

Zendercoördinator Laurens Borst verborg zijn woede niet. Zijn Sportzomer werd aangevallen. Dat pikte hij niet, en reageerde als de bokser die op zijn kin geraakt was, maar net niet hard genoeg. “Hoe durf je. Ongelofelijk. Dat had ik niet van je gedacht. In 2012 was de Sportzomer een enorm succes. Onderzoeken bewijzen ons gelijk. De luisteraars vonden het prachtig. En voor de luisteraars doen wij het”.

Het vuur spatte via Hilversum door de radio heen. Jeroen Smit versaagde niet. Maar het woordengeweld van de zendercoördinator blies hem bijna van zijn stoel. “De Sportzomer gaat door. Brengt luisteraarplezier waar de zender toch al zo goed in. En wacht maar tot de Tour de France begint. Dan wordt het pas echt leuk”, had Laurens Borst ook het laatste woord.

Intussen zijn de politieke ontwikkelingen in Europa en Amerika niet bij te benen. Lijkt de Islamitische Staat in een vrije val geraakt, en maken loslopende terroristen zich op om op hun manier hùn broeders in nood wat op te vrolijken. Maar wees gerust, zendercoördinator Laurens Borst is op alles voorbereid. Dus zal NPO I op 23 juni vanuit Londen verslag doen van het Brexitreferendum.

Zoals gezegd, het is Kafka. Heel erg Kafka.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

June 14, 2016 at 7:20 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: