sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DE NRC HEEFT ZICH VRIJGEMAAKT

leave a comment »

Het is lang geleden dat het NRC Handelsblad schuldbewust alles goed praatte wat Israёl betrof en er tegelijk op meesterlijke wijze in slaagde de Palestijnen in een kwaad daglicht te plaatsen, daarbij gretig gebruikmakend van de Holocaust.

Maar zowaar, de tijden zijn veranderd. De kwaliteitskrant heeft zich vrijgemaakt. Dus opende het NRC op 4 mei 2015 met een vernietigend rapport over het optreden van het Israёlische leger, plaatste het onlangs een antisemitisch schotschrift van de schrijver Ilja Pfeijffer en kiest de hoofdredacteur openlijk partij tegen de Joodse pro-Israёlische schrijver Leon de Winter.

Ook hecht het NRC Handelsblad eraan om na elke aanslag het verslag te eindigen met het aantal doden aan Israёlische en Palestijnse zijde. Dus, als een Palestijn een woning in Hebron insluipt en een 13-jarig meisje vermoordt, eindigt de verslaggever aldus:

In de afgelopen acht maanden hebben Palestijnen 33 Israëliërs en twee Amerikanen gedood, de meesten bij aanvallen met messen op straat. Israëlische veiligheidstroepen doodden ten minste 198 Palestijnen, van wie 134 volgens Israël terwijl ze een aanval uitvoerden.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

July 2, 2016 at 12:17 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: