sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET GELOOF ZOU EEN ROL SPELEN

leave a comment »

Frankrijk-Duitsland, EK-voetbal, halve finale. Natuurlijk gaat het leven door, en blijft Parijs de stad die leeft en bruist. Toch zullen de herinneringen aan die vreselijke novemberavond toen moordenaars hun werk deden nog altijd door talloze hoofden spoken, met vragen die nooit opgelost worden.

Bijvoorbeeld, over het waarom. Natuurlijk, vele redenen zijn genoemd. Het geloof zou een rol spelen, net als indoctrinatie, de oorlog in Syriё, het gevoel niet mee te kunnen, jaloezie, werkloosheid, het jonge mannensyndroom.

Toen zag ik de foto’s van de fanatici die in een restaurant in Bangladesh 20 slachtoffers maakten omdat die de teksten in de Koran niet konden lezen. De daders waren studenten, van goede komaf. Ik las een interview met de vader. Ik keek nog eens goed. Zag een enorm vuurwapen en een trotse eigenaar.

Waarop ik de conclusie durf te trekken dat dit niks met het geloof te maken heeft. Niks met werkloosheid. Het gaat om macht, met wat je allemaal met een wapen kan doen. En wat voor Bangladesh geldt, geldt ook voor Parijs.

Frankrijk won gisteravond trouwens met 2-0 van Duitsland. Doelpuntenmaker was Antoine Griezmann. Antoine is de broer van Maud Griezmann die op 13 november 2015 in Le Bataclan was. Maud overleefde.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

July 8, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: