sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

OOK BEERPUTTEN VERSCHILLEN

leave a comment »

Ik heb Arnon Grunbergs Voetnoot van dinsdag gelezen, herlezen en nog eens gelezen. Misschien was de reden gelegen in de vraag die ook mij bezighield: Of er een wezenlijk verschil is tussen de schietpartij van 12 juni in Orlando en die van 8 juli in Dallas? “Nee”, stelt Grunberg. Volgens hem gaat het om twee verwarde jongemannen die dankzij moord korte roem verwerven. Meer niet, eigenlijk.

Ik heb al eens eerder bedacht die Voetnoot te serieus te nemen. Want gaat het de schrijver niet vooral om een prikkelende stellingname die de lezer aan het denken moet zetten? Welnu, dat is dan prima gelukt. Het zij zo. Alleen bevredigt mij het antwoord niet. Het punt is dat de Dallasschutter niet alleen vijf agenten vermoordde, maar ook de Amerikaanse beerput opende.

Over beerput gesproken. De rechtbank in Rotterdam acht Jos van Rey, de ex-koning van Roermond, schuldig aan corruptie. En legt hem daarom een taakstraf van 240 uur op waar het Openbaar Ministerie had ingezet op een gevangenisstraf van twee jaar.

Me dunkt, óf justitie heeft gefaald en is terecht op haar nummer gezet, óf hier is sprake van je reinste klassenjustitie? Het laatste woord moet nog vallen. Ik eis een onderzoek, en constateer dat zelfs beerputten van elkaar verschillen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

July 13, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: