sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EEN SEINTJE VOOR DE IOC-PRESIDENT

leave a comment »

Waarom zou het Internationaal Olympische Comité Rusland de sleutel van de achterdeur hebben gegeven zodat een aantal sporters alsnog de gelegenheid krijgt zich te bewijzen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro? Voor de commentator van Die Frankfurter Allgemeine Zeitung lijkt het antwoord van secundair belang. “Het is verraad. Verraad aan de Olympische gedachte”, luidt het meedogenloze oordeel.

De Duitse kwaliteitskrant meent dat het IOC geen andere keuze had dan volledige uitsluiting van de Russische ploeg omdat onomstotelijk vaststaat dat de Russische Staat verantwoordelijk is voor een systeem van dopingfraude.

De woede van de FAZ mag oprecht zijn. Verbaasd kan zij niet zijn want ook de krant weet dat het hier helemaal niet gaat om doping, laat staan om de sport. Het gaat hier om het staatsbelang. Om prestige. De positie van de Russische president Vladimir Poetin is in het geding.

Kortom, vermoedelijk heeft IOC-president Thomas Bach een seintje uit Berlijn en Washington gehad. “Doe het niet. We hebben al genoeg aan het hoofd. Een crisis met Rusland kunnen we er echt niet bij hebben”.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

July 25, 2016 at 12:04 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: