sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ZE STOND DAAR VOOR HAAR LAND

leave a comment »

Ik heb het gezien, ik heb het gehoord, ik heb ademloos gekeken. Nooit heeft een politieke rede, een toespraak mij zo ontroerd. Prachtige woorden sprak de prachtige vrouw, First Lady, Michelle Obama. De echtgenote van de 44ste president van de Verenigde Staten van Amerika had precies de juiste toon, de goede rustmomenten. Ze stond daar voor haar kinderen, voor haar man, voor zichzelf, voor alle Amerikanen. Ze stond daar voor haar land.

De First Lady betoverde maandag op de eerste dag van de Democratische Conventie in Philadelphia de zaal, en niemand was daartegen bestand. Zelfs de balsturige Bernie Sandersaanhang leek òm. Want de rede was Michelle Obama op het lijf geschreven. Kan alleen van binnenuit zijn gekomen, en oprecht, oprecht zijn gemeend.

Krachtige, overtuigende toespraken hielden ook de anderen, onder wie de senator van Massachusetts, Elisabeth Warren en de verslagen uitdager Bernie Sanders, natuurlijk. Maar de toon was al gezet.

“With her”, gaat Michelle Obama de verkiezingscampagne in. Met Hillary dus, de Democratische presidentskandidate. En de wereld mag Michelle Obama dankbaar zijn. Geen twijfel mogelijk. Donald J. Trump maakt geen enkele kans.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

July 27, 2016 at 12:12 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: