sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ABOU JAHJAH IS EEN WARHOOFD

leave a comment »

Ook naar Zomergasten gekeken? En naar Abou Jahjah, de interessante denker en spraakmakend columnist in de kwaliteitskrant NRC Handelsblad? De constructieve activist en seculiere agnost die de legitimiteit van de macht betwist? De overtuigde antizionist die begrip heeft voor bommenleggers? Die de meerderheid af wil schaffen?

Vooropgesteld, Zomergastheer Thomas Erdbrink was voortreffelijk op dreef. Maar het resultaat is dat de hoofdredacteur van het NRC Handelsblad, de directie van uitgeverij De Bezige Bij en al die andere bewonderaars van Abou Jahjah heel wat hebben uit te leggen.

Want wat bleek? Abou Jahjah is inderdaad vervuld van Jodenhaat. Verheugde zich op 11 september 2001 over de aanval op het World Trade Center. O, nee hij begrijpt de vreugde over de aanval in bepaalde kringen. En deze columnist/schrijver is ook nog eens de Nederlandse taal niet machtig.

Al met al presenteerde de activist, schrijver, columnist zich gisteravond als een warhoofd masterclass dat bijkans verdronk in een woordenbrij van utopisch klinkende waandenkbeelden. Hoe zo iemand een fatsoenlijk boek of zelfs maar een artikel kan schrijven? Werkelijk, geen idee!
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

August 1, 2016 at 12:15 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: