sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

NRC KIEST VOOR ABOU JAHJAH

leave a comment »

Sommigen zien in de zelfverklaarde Belgisch-Libanese activist Abou Jahjah een nieuwe held, een strijder voor mensenrechten, de held van de Palestijnen, alleen maar een antizionist. Anderen hebben hun vraagtekens. Erger nog, zij herkennen de antisemiet, de Jodenhater die Israёl wil vernietigen.

Vorige week was Abou Jahjah te gast bij VPRO’s Zomergasten. De meningen waren verdeeld, al was duidelijk dat voor- en tegenstanders zich vooral bevestigd voelden. Daarbij is moeilijk vast te stellen of de hoofdredacteur en met hèm, het NRC Handelsblad, zich in het Abou Jahjahkamp bevindt. Maar het vermoeden uitspreken dat de opstelling van de liberale kwaliteitskrant verder reikt dan het opkomen voor ieders recht op meningsvrijheid, lijkt geen al te boude veronderstelling.

Dus krijgt Abou Jahjah de ruimte om in een nogal larmoyant opiniestuk het Nederlandse volk te bedanken voor alle steun. De activist toont zich in elk geval ontroerd en zeer aangenaam verrast over de sympathiebetuigingen. In één pennenstreek maakt hij van de gelegenheid gebruik om zijn critici plus Zomergastenpresentator en voormalig NRC-correspondent, Thomas Erdbrink op niet mis te verstane wijze hun plaats te wijzen.

Waarop de krant een cartoon van huiscartoonist, Ruben L. Oppenheimer van de site verwijderde. De cartoon zou suggereren dat Abou Jahjah een wolf in schaapskleren is. “Het was genoeg zo”, motiveerde de adjunct-hoofdredacteur het besluit dat verdacht veel lijkt op een keuze vóór.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

August 9, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: