sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

CYNISME ZIT IN GEN STERKE MAN

leave a comment »

Toen gooiden de Koerden de Islamitische Staat uit de Syrische stad Manbij. Waarmee de Turkse president Recep Tayyip Erdogan opnieuw een reden heeft zich bedreigd te voelen, en voorzorgsmaatregelen niet uit kunnen blijven.

Laten we daarom teruggaan, naar dinsdag 9 augustus. In Moskou legden Erdogan en de Russische president Vladimir hun ruzie over een neergeschoten vliegtuig bij. Dikke vrinden zullen de twee nooit worden, maar de wereld kan er van op aan dat er ook in het geheim het een en ander is beklonken.

Zo zou er zo maar een verband kunnen zijn met de weer opgelopen spanningen op De Krim. Heeft Poetin grootse plannen en zoekt dekking in de rug om in Oost-Oekraїne zijn slag te slaan. Maar niets voor niets. Want op zijn beurt heeft Erdogan de Russen nodig om het Westen af te schrikken zodat hij de Koerdische terroristen kan aanpakken.

Misschien is het wat ver gezocht. Laten we het hopen, op z’n minst. Het zal toeval zijn dat zowel Rusland als Turkije Amerika ervan beschuldigt hun vijanden op te stoken. Maar onderschat het cynisme niet dat in de genen zit van sterke mannen, van dictators als Poetin en Erdogan.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

August 13, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: