sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DIT IS NOG ERGER DAN 1974

leave a comment »

Groter dan Johan Cruyff kon natuurlijk niet. Maar een grotere kampioen dan de rest van Ajax’ Godenzonen, dan Fanny Blankers-Koen, Ard Schenk, Leontien van Moorsel en Epke Zonderland, was ze op voorhand. Groter zelfs dan Rembrandt, had Matthijs van Nieuwkerk haar al besteld om het feest te vieren in De Wereld Draait Door.

Maar wie zag hoe Dafne zich in de eerste uren van de zondag door de 100 meter sleurde, heeft louter stiekeme hoop dat de 200 meter beter zal lukken. Derde, tweede kan ze nog worden, misschien. Alleen is zilver, laat staan brons voor ons niet genoeg, en dat verhaal over een geïrriteerde lies ervaren we als een slechte smoes.

Wij eisen goud. Met minder doen we het niet. Dan zijn de Spelen mislukt. Zilveren Tom Dumoulin is al met stille trom gevlucht, maar toen hadden we Dafne tenminste nog. Na zondag is een grote grijze deken over ons heen gevallen, en hoe harder de Rio-verslaggevers de grootheid van Dorian van Rijsselberghe en Elis hoe heet ze ook alweer, de ether in schreeuwen, hoe somberder onze wereld eruitziet.

Dit is erger dan de niet-plaatsing voor het EK van het Nederlands voetbalelftal. Erger dan het verlies tegen Duitsland in de finale van 1974, en dat in de wetenschap dat Dafne de 200 meter nog lopen moet.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

August 15, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: